Известие

Collapse
No announcement yet.

Лопане на предница след смяна на тампон!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лопане на предница след смяна на тампон!

Четох доста теми, но като моя проблем не видях!
    Малко предистория: След като купих колата (септември 2004), ми направи впечатление , че при ляв завой и неравности ми притропва нещо отдясно и отпред. Карах си така повече от 4 години и накрая лопането взе леко да се усилва. Видях, че шоковият тампон на амортесьора(този дето е на стеблото му ) е взел да се разпада.

Е купих го тоя тампон(13 лв) и днес го смених. Излизам от сервиза и когато минах през първия легнал полицай имах чувството, че моста ми остана там. Вместо да стане по-добре то се влоши. Утре пак отивам в сервиза.

Та въпроса ми е: От какво може да е това????? Гледах майстора докато сменяше, като се прибрах свалих гумата и проверих всички болтове, всичко си е на мястото .......стегнато е.... баси болен съм

Давайте идеи моля ВИ се. Поне да насоча "майстора" къде да провери.
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Какво става колеги? Не ВИ се чете толкова дълъг пост ли?
    Да го скъся малко ?

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Ми идеи при румен и чавдар.
      п.с. къде е правена сменята ?
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Oooo ако колата ми беше в София аз знам къде да ходя , но не е. Смениха тампона в сервиз на Мотоексперт

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Днес пак бях в сервиза! Прегледаха ми всичко, което може да се разлопа. Всичко си е здраво и пак си лопа Предложиха ми да ми по-натам да ми сменят два от тампоните на стабилизиращата щанга като най-вероятна причина.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Нека ти погледнат леглото на шенкела (където влиза шарнира на носача). При мен беше износено и точно на легнали полицаи имаше мощно изтропване все едно ти пада моста . При мен беше от ляво и имах чувство, че нещо се блъска от другата страна на педалите.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Ей мерси за отговора! Звучи доста логично!

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Какво стана, оправи ли тропането?
                Напиши, какво точно смени, къде и колко струваше...

Ще е полезно.
                Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 90 hp 1996

Comment

Знам че ще е полезно, но още не съм го оправил. Другата седмица ще ходя в един сервиз където се занимават с Алфи и ако открият проблема ще пиша

www.ClassicCar-bg.com

Comment

кажи им сериозно да огледат варнирите и носачите... особено носачите... обичновено там почва да тропа... аз имах същия проблем и ги смених, сега вози кат S- класа
                    PLAY GOLF, DON'T DRIVE GOLF !!!
                    Alfa Romeo 146 Boxer 1.6

Comment

Working...
                    X